Så var det dags för lagen att ta sig till kvartsfinal i FA-cupen, och det innebär såklart att inget bränsle kommer att sparas utan nu är det bästa tänkbara uppställning som mönstras från alla lag som är kvar i turneringen!

Tottenham och Nottingham spelade så sent som 1991 final i FA-cupen, på den tiden då det begav sig, var det såklart Spurs som drog den längsta stickan.

Idag slåss båda lagen om att ta sig tillbaka till Europa. Nottingham har höjt Europacup-bucklan två gånger. Nu ligger de risigt till mellan Gillingham och Rotherham på en 23:e plats med 15 matcher kvar att spela. De lär ha svårare att helt fokusera på matchen än vad Spurs har för tillfället!

Andy Reid, Michael Dawson och Anthony Gardner borta från spel. Gardner kanske mest vital av de tre, men kan inte spela pga skada, medan de andra två herrarna får sitta vid sidan av planen då spelat för just Forest i FA-cupen denna säsong! Glädjande nyheter är naturligtvis att det finns stora chanser att Mido kommer att spela och det borde vara han som startar med möjligen Defoe bredvid, men visst har Keane chans att starta, även om han inte skulle vara mitt val!

Det är naturligtvis en viktig match och allt brukar hända i FA-cuper så det är ingen idé att Martin Jol försöker att spara på spelare för att ha i ligan.

De bästa tio lagen i FA-cupens historia, och visst vore det skönt att komma upp på 9 segrar i år!

Manchester United 11
Arsenal 9
Tottenham Hotspur 8
Aston Villa 7
Blackburn Rovers 6
Liverpool 6
Newcastle United 6
Everton 5
The Wanderers 5
West Bromwich Albion 5

Tottenham har visat sig I 9 finaler i cupen och har inte mindre än 17 gånger varit i semifinal! Arsenal har varit där 24 gånger!

Hur ser då den femte omgången ut?
19 Februari, idag med andra ord, så spelas följande av de återstående 16 lagen i cupen;
Arsenal – Sheff Utd, Bolton – Fulham, Charlton – Leicester, Everton – Man Utd,
Southampton – Brentford.
20 Februari, det ack så mycket viktigare datumet i våra ögon.
Burnley v Blackburn, Newcastle v Chelsea och såklart Tottenham v Nottingham Forest.

Blir det några omspel så är datumet satt till 2 mars och kvartsfinalerna till den 12:e samma månad! Och visst ska Spurs ta sig dit, samt ha lite tur i lottningen, kanske ett försvagat Brentford?

Tottenhams laguppställning då? King och Naybet borde vara de tu i mittlåset, sen är det lite öppnare. Jag tycker Edman ska få spela nu och det borde bli Atouba som får stå över om han nu inte får gå in framför Edman på vänsterkanten! Kelly kanske kan ta höger bak och sedan tordes det bli Davies framför honom, medan jag vill ha Mendes istället för Brown eller Davis, som tydligen är på bättringsvägen men kommer med största sannolikhet inte att få spela. Jag vill ha Ziegler ifrån start och Atouba som inhoppare, och köra samma taktik med Keane, som blir inhoppare för Defoe eller Mido!

Robinson
Kelly-Naybet-King-Edman
Davies-Carrick-Mendes-Ziegler
Defoe-Mido

Alexander Strid