Den förre Spursförsvaren Christian Ziege har idag meddelat att han slutar med den professionella fotbollen.

Det är en enveten vristskada som till slut satte stopp på tyskens framgångsrika karriär.
Ziege spelade för bland andra Bayern München, AC Milan, Middlesbrough och Liverpool innan Glenn Hoddle 2001 säkrade hans signatur på ett kontrakt med Spurs.
Ziege passade som hand i handsken som wing-back i Hoddle´s 3-5-2 system och blev sedemera uttagen i det tyska landslaget till VM i Japan/Sydkorea 2002.
Ziege´s karriär hade kunnat sluta med en förskräckelse redan i december 2002, då hans lår svullnade upp till dubbel storlek efter en match mot Charlton. Hade inte läkarna gjort ett så bra jobb med honom hade han riskerat att behöva amputera benet. Lyckligtvis blev så aldrig fallet, men Ziege hade ändå en lång konvalescens innan han återigen blev skadad i sin första match efter lårskadan.
I juli 2004 gick tysken kontrakt med Spurs ut och, efter 55 matcher och 10 mål för Spurs, återvände han till Bundesliga för att spela med Borussia Mönchengladbach, som han har representerat sedan dess.
Nu har 33-åringen tröttnat på skador och väljer att avsluta sin karriär, som gav honom 72 landskamper för Tyskland och många medaljer runt om i Europa.

Vi tackar Christian Ziege för hans insats i Spurströjan och önskar honom lycka till i framtiden.
Hans magnifika frisparksmål i derbyt mot Arsenal i december 2002 kommer att leva kvar i våra minnen en lång tid framöver.