Positiva nyheter! Vår nye sportchef Damien Comolli har efter viktiga förhandlingar med Egyptens fotbollsförbund i dag meddelat att vår viktiga anfallare Mido kommer att kunna delta för Spurs i två extra matcher i januari, mot Manchester City och Liverpool.

Efter förhandlingar med det egyptiska fotbollsförbundet har Comolli lyckats få fram ett samarbete som innebär att Mido blir tillgänglig till de båda bortamatcherna mot Manchester City och Liverpool den 4:e respektive 14:e januari.

Enligt överenskommelse så kommer Mido att spela med oss den 4:e januari för att sedan flyga till Afrika och där delta i en träningsmatch mot Nigeria den 9:e januari. Efter matchen flyger han sedan tillbaka till England för att hjälpa oss att besegra Liverpool på Anfield den 14:e.

Beroende på hur det går för Egypten i turneringen blir han sedan åter tillgänglig för spel först då deras medverkan är avklarad. Detta innebära att han tidigast kan vara tillbaka till bortamatchen mot Fulham.

Comolli är mycket nöjd med överenskommelsen och säger att Egyptens FA har tagit både Tottenhams och spelarens intresse i beaktning och gjort ett mycket klokt beslut. Han är mycket nöjd med hur samarbetet har fungerat.