Efter tre hårt vunna poäng mot Blackburn Rovers är det nu dags för Chelsea FC. Sist vi slog dem var i Ligacupen 2002 med 5-1. Något som vi definitivt inte är bortskämda med. Senast vi besegrade sydlondonklubben i ligaspelet var så långt bak i tiden som 10 februari 1990. Då vi vann med 2-1 på Stamford Bridge.

Senaste hemmavinsten mot de blå i ligan kom för så länge sedan som 22 augusti 1987, 1-0. Då hade säkert halva laget och stora delar av den manliga publiken hockeyfrisyrer, damerna hade pastellfärgade kläder och pudelfrisyrer och det hippaste på musikfronten var Eurythmics. Internet existerade endast inom universitets- och militärvärlden och mobiltelefoner var det någon som knappt visste vad det var. En del av er som frekventerar den här sidan var knappt födda då. Aaron Lennon var inte ens ett halvår gammal.

Chelsea har sedan dess genomgått en gigantisk metamorfos. Ryske oljemogulen Roman Abramovitch har pumpat miljarder i klubben och Chelsea har shoppat järnet på världens transfermarknader sedan dess.

Vi möter alltså ett av Europas absolut bästa klubblag som i princip redan har vunnit ligatiteln för andra året i rad. Men om vi ska slå dem någon gång så är det nu. Vi har det bästa lag vi haft på 15 år. Vi ligger på en fjärdeplats i Premier League och vi har ett ungt, hungrigt och talangfullt lag som nu ingalunda kommer att ha gett upp på förhand, trots att all världens statistik talar emot oss.

Det var nog många av oss som jublade över nämnde Lennons match emot Rovers i söndags och Robbie Keane firade sitt nya kontrakt på bästa sätt genom att göra två mål, varav ett riktigt konstverk. Vi behöver en rejäl skärpning försvarsmässigt mot Chelsea. Blackburns båda mål kom efter hönsgård i vårt försvar. Den störste hönan var Ledley King som vid andra baklängesmålet agerade minst sagt tafatt. Vid första målet hette syndabocken Michael Dawson. Dessa herrar ställer nog inte till på det viset två matcher på raken.

Chelsea är säkert duktigt revanschlystna, som efter en tuff batalj mot Barcelona åkte ur UEFA Champions League i tisdags. Det skulle vara en dröm att få höra en ny gnällig version om att alla är dumma och ställer till det för Chelsea på lördag kväll av José Mourinho. Flygande holländaren Arjen Robben är avstängd och lagkaptenen John Terry är småskadad. Själv hoppas jag på ett nytt piggt inhopp av Lennon och ett bergsäkert försvar den här gången. Det plus att en spelsugen Robbie Keane gör att vi kanske får med oss i alla fall en poäng. Jag tror, som den optimist jag är på 1-1 med ett mål av Robbie i 37:e minuten. Chelsea utjämnar på en feldömd straff i 97:e minuten. Frank Lampard sätter den.

Chelsea (4-5-1):

P Cech
P Ferreira – W Gallas – R Carvalho – A Del Horno
J Cole – C Makelele – E Gudjohnsen – F Lampard – D Duff
D Drogba

Avbytare: C Cudicini, R Huth, M Essien, S Wright-Phillips, H Crespo.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Stalteri – M Dawson – L King – Y-P Lee
A Lennon – J Jenas – M Carrick – E Davids
R Keane – Mido

Avbytare: R Cerny, A Gardner, D Murphy, T Tainio, J Defoe.

Av: Tomas Berg