Ännu en gång släpper vi in ett avgörande mål på övertid. Länge och väl höll vi uppe spelet mot regerande mästarna Chelsea. Det räckte inte. Tung förlust.

En fotbollsmatch varar inte i 90 minuter utan till domaren behagar blåsa. Det är alltså inte slut innan den feta damen sjunger. Dessa sanningar borde spikas upp i omklädningsrummet på White Hart Lane och dessutom kommas ihåg på bortamatcher.

På det hela taget gör vi en bra match mot Chelsea den här eftermiddagen. Vi börjar bra och sätter press på dem. Den här gången är vi på Stamford Bridge för att spela bollen och inte för att parkera spelarbussen framför målet. Chelsea lyckas utnyttja ett plottrigt försök till uppspel av Michael Carrick och Michael Essien gör mål efter 13 minuter. Det speglade inte matchbilden då utan jag tyckte då att Spurs var det bästa laget på banan.

Efter målet tar Chelsea över spelet med flera bra målchanser. Paul Robinson var mycket bra idag. I slutet av förta halvlek får vi en frispark som Carrick slår och Michael Dawson kan skarvnicka till Jermaine Jenas som iskallt avslutar till 1-1. Mycket fint mål.

Robinson gjorde sen ett par kvalificerade räddningar på avslut från bland annat John Terry. King frispelade Jenas men avslutet var alldeles för tamt. Jag kan inte låta bli att önska att Robbie Keane hade fått den bollen istället. På övertid lyckades Robinson på något sätt få fingertopparna på ett skott från Didier Drogba som han styrde i stolpen.

Strax efteråt fintade William Gallas vår högerback Paul Stalteri upp på läktaren och sköt ett otagbart skott förbi Robinson och förlusten var ett faktum. Ett snyggt mål men väldigt surt att ta.

Vi har tappat åt skogen för många poäng i slutet på matcherna. Jag tänker på West Ham, Fulham, Sunderland och Arsenal. Vad det beror på har jag ingen aning om men idag hade jag velat se ett mer aktivt coachande av laget än vad Martin Jol bjöd på. Kanske kunde vi fått se Jermaine Defoe tidigare istället för en mer eller mindre osynlig Robbie Keane. Vi kunde kanske även ha utnyttjat Aaron Lennon för kontringsspelet men han blev kvar på bänken matchen igenom.

Jag är väldigt besviken, inte för att vi var dåliga. Det var vi inte, utan vi gjorde i stort en bra match. Men för att slå Chelsea måste vi göra en hundraprocentig match och det blev inte så. Flera av spelarna hade inte sin bästa dag och det var flera misstag som avgjorde matchen. Försvarsspelet känns inte riktigt stabilt och det är definitivt inte bara Paul Stalteris fel utan det känns lite rangligt rakt över backlinjen.

Dagens Spurs-spelare i min bok var Paul Robinson som var mycket bra matchen igenom. Han har ett säkert grepp om platsen som Englands nummer ett.