För cirka 90 minuter sedan kom nyheten att flera av de spelare som var uttagna i dagens trupp till matchen mot West Ham under natten insjuknat med något som sägs vara matförgiftning.

Med tanke på matchens natur, den sista matchen för säsongen, och reglerna som säger att alla matcher i den omgången måste spelas samtidigt, så att inget lag ska kunna dra nytta av andra resultat, så har Premier League (eventuellt i samråde med THFC) beslutat att matchen måste spelas idag.

Detta innebär att Spurs kommer att behöva spela den viktigaste matchen för säsongen med, inte mindre än tio viktiga spelare borta p.g.a. matförgiftning:

Robbie Keane
Edgar Davids
Michael Dawson
Aaron Lennon
Michael Carrick
Teemu Tainio
Radek Cerny
Tom Huddlestone
Lee Barnard
Calum Davenport

Lägg till detta redan skadedrabbade spelare som Mido, Jermaine Jenas och Paul Stalteri som är tveksamma till start i dagens match.

*UPPDATERING*
När nu laguppställningen har gjorts officiell kan vi se att Spurs kommer till spel med till synes starkast möjliga elva.

P Robinson
S Kelly – M Dawson – A Gardner – Y-P Lee
A Lennon – M Carrick – T Tainio – E Davids
R Keane – J Defoe

Avbytare: R Cerny, C Davenport, D Murphy, A Reid, L Barnard.

Vilka som är sjuka av dessa återstår att se, men om uppgifterna om att tio av Spurs spelare legat magsjuka stämmer så är det rimligt att anta att några ur dagens trupp inte är på topp.

Läs även BBC NEWS andra artikel om att THFC inväntar matprovtester för att se om det fanns några okända ämnen i maten som kan ha lagts dit medvetet för att försämra Spursspelarnas hälsotillstånd inför sista omgången i Premier League.

ARTIKELKÄLLA del 2:
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/t/tottenham_hotspur/4750305.stm