Eftermiddagens sammandrabbning utkristalliserade sig till en gråtrist affär som slutade mållöst. Spurs förde till stora delar matchen utan att kunna avgöra. Vår svaga svit håller i sig och Martin Jol har fortfarande mycket att fundera över.

Uselt av Spurs att inte lyckas ta tre poäng mot ett kraftigt decimerat Fulham på White Hart Lane.

Fulham lyckades taktiskt sett att förstöra spel när det som mest behövdes och vi har klara problem med att sätta dit bollen. Endast två mål denna säsong och måltorkan är det som gör att vi inte börja klättra i Premier League. Jag är rädd för att detta inte är något som släpper direkt utan vi kan få det svårt framöver. Många lag har dessutom visat sig vara riktigt bra så för tillfället verkar en mittplacering mer än trolig och kanske rent av i bästa fall.

Mittfältet fungerar inte riktigt och Tottenham slarvar då och då, vilket höll på att straffa sig och Robinson kan tackas för någon riktigt avgörande räddning. Pascal Chimbonda och Jermaine Jenas lyckades få lite fart och flärd på spelet, men avslutningarna var antingen bedrövliga eller så storspelade Antti Niemi. Mido och Robbie Keane borde ha fått till det och visst var det rätt att spela samtliga tre mot slutet, men frågan är hur vi ska starta förstaelvan framtill när vi vaskar fram chanser och ändå misslyckas att sätta dit den mot ett mycket svagt och skadedrabbat Fulham. Detta är en match som Tottenham måste vinna om vi har tänkt oss att ta en UEFA-cupmatch. Vi har tidigare provat Keane och Defoe fram utan större framgång, och det brukar vara starkast att spela Mido och Keane från start, men nu undrar jag om det inte är dags att spela Defoe med Mido från start. Något måste Jol i alla fall göra.

Fulhams Chris Coleman är mycket nöjd med en poäng från dagens match och det skulle nog många vara med skadeläget de hade i dagens match. Citaten från BBC talar för sig själva:
"It's not just the point that I'm so pleased about, it's the fashion and the way in which we got it.
"We took the game to Tottenham, soaked up the pressure, hit them on the break and caused problems.

"Really, we had half a team out there on the pitch but we have a good work ethic, physically we are very strong and it is all credit to the players."

Benoit Assou-Ekotto lyckades inte med frisparkarna och hade rena satelliter vid bra lägen. Mido och Jenas kunde ha avgjort vid tillfällen och turen kunde ha stått lite mer på vår sida, men denna match handlade egentligen om, att vi inte har fått till spelet och jag vågar inte ännu säga att det är Michael Carrick som saknas, men jag börjar tro att han har haft ett finger med i spelet på det förra säsongens så fina mittfältspel. Många storlag klarar dock av försäljningar och nyinvesteringar och det måste Jol också se till att klara. Tiden börjar tyvärr ticka och Spurs är långt ifrån att vara det topplag som vi var förra säsongen. Det måste vända om vi ska lyckas, säsongen är lång, men spelet är bedrövligt stundtals och fokusen är som bortblåst jämfört med avslutningarna hela förra året. Aaron Lennon lär saknas och det blir ytterst svårt att ta poäng borta mot Liverpool och hemma mot uppenbarligen grymt starka Portsmouth.

Detta kan sluta riktigt illa om trenden inte vänder, och jag vet faktiskt inte hur Jol tänker vända den, jag har faktiskt inte några direkta råd, mest bara chanstaganden, och dem skriver jag inte ner än.

Spurs (4-4-2):

P Robinson
P Chimbonda – M Dawson – L King – B Assou-Ekotto
J Jenas – D Murphy (E Davids 79) – D Zokora – T Tainio (J Defoe 69)
R Keane – Mido

Avbytare: R Cerny, Y-P Lee, T Huddlestone.

Fulham (4-4-2):

A Niemi
L Rosenior – I Pearce – Z Knight – F Queudrue
M Volz – M Brown – C Bocanegra – L Boa Morte (T Radzinski 76)
B McBride (H Helguson 65) – C John (B Runström 81)

Avbytare: J Lastuvka, C Jensen.

Varningar:
Pascal Chimbonda 43
Luis Boa Morte 44
Mido 49
Carlos Bocanegra 51
Danny Murphy 66

Domare: Mark Clattenburg

Publik: 36 131 åskådare