På den engelska sydkusten ligger en liten stad, Bournemouth, med ca 180.000 invånare. Staden är känd för två saker; sina universitet som sysselsätter 15% av befolkningen och sin status som semesterort med fem miljoner badtörstande och nöjessugna besökare årligen. Som de flesta andra engelska städer finns här även en fotbollsklubb – AFC Bournemouth eller The Cherries som de kallas.

Fotbollsklubben Bournemouth har sin 116 år långa historia till trots sällan upplevt några större framgångar. I mitten av 80-talet tog en viss Harry Redknapp över klubben och gjorde vad Harry Redknapp alltid gjort, nämligen bra affärer, vilket krönte mindre framgångar i division tre. Numera är Spursbanden begränsade till backarna Charlie Daniels och Adam Smith som båda är fostrade i Tottenham. I mitten av 50-talet lyckades man avancera långt i FA-cupen vilket sågs som märkvärdigt eftersom man som ett lag från fjärdedivisionen slog ut både Wolves och Spurs, då trea respektive tvåa i högstaligan, innan man åkte på pumpen mot Manchester United. Den största bedriften kom dock förra säsongen då man för första gången lyckas kravla sig upp i den engelska toppdivisionen.

När man nu tar emot Spurs gör man det på Premier Leagues i särklass minsta arena, Vitality Stadium, med en blygsam maxkapacitet på 11.464 besökare. Man gör det dessutom utan sina viktiga spelare Gradel, Mings, Wilson och kaptenen Elphick som alla är skadade och som alla varit tongivande för laget i början av säsongen. Även målvakten Boruc är tveksam på grund av skada men det ska nog snarare ses som en fördel med tanke på de minst sagt svaga insatser han producerat de senaste 10-15 åren.

Även om Bournemouth inlett säsongen svagt har man statistiskt sett inte varit dåliga. Bollinnehavet är oftast jämnt och kanske till och med till fördel Cherries, men målproduktionen skral sett till antal chanser. Ungefär som Tottenham med andra ord. Avsaknaden av den ytterst kompetente målgöraren Callum Wilson är stor och man får mot Spurs istället förlita sig på Glenn Murray.

Tottenham kommer från en mindre bra insats mot Liverpool och ett rejält bottennapp mot Anderlecht. Framförallt matchen mot Anderlecht gör mig orolig för att det kan vara en formsvacka på gång, men den ger också svar på hur vi inte ska ställa upp vårt lag imorgon. Framförallt har Pochettino i uppgift att ge spelarna en verbal lavett och förklara för dem att fotbollsmatcher avgörs genom spelet på planen, inte spelarnas status. Så även mot Bournemouth.

Hur ställer Spurs upp mot Bournemouth?

Lloris spelar bakom Rose, Janne, Toby och Walker. Vi kommer behöva anfallsglada backar för att komma fram till målchanser.

På mitten vill jag se Dembélé, som varit väldigt stark på mitten senaste matcherna, bredvid självklare Dier. Offensivt spelar Lamela till höger, Eriksen i mitten och Alli till vänster för om jag får se Townsend från start blir jag ledsen.

Längst fram spelar Kane.

Mason och Carroll kommer tillbaka från skador men saknar matchtempo. Bentaleb tveksam. Chadli, Fazio, Pritchard och Son skadade.

Jag vill se en ordentlig attitydförändring jämfört med matchen i veckan. Jag vill se ett vaket och lyhört spel med mycket rörlighet och snabbt passningsspel. Jag vill se Kane visa kyla och lugn. Jag vill INTE se nedborrade huvuden och naiva, resultatlösa dribblingsräder i sidled à la Townsend.

Marknadsvärdet på spelarna i Tottenham och Bournemouth skiljer sig med drygt två miljarder kronor till Tottenhams fördel. Sporten och spelet fotboll struntar dock fullständigt i vilken bil du kör eller hur din frisyr ser ut. Imorgon kommer attityden och viljan bestämma vem som vinner och om man ska tro rapporterna om revanschlusta i Spurslägret efter Anderlechtmatchen kan det bli en rolig tillställning, för Tottenham har alla förutsättningar att vinna den här matchen och vinna den stort. Mitt tips blir därför 0-3.

Kane
Alli Eriksen Lamela
Dier Dembele
Rose Vertonghen Alderweireld Walker
Lloris

Av: Niclas Mahlm