Det har under senaste veckorna pratats om att Andros Townsend, Tottenhams egna mittfältare, från akademin, skulle vara på väg bort från Tottenham i Januari på grund av bristande speltid.

Samtidigt som dessa rykten spreds i media så fick nyheten extra energi av det faktum att Townsend och Tottenhams konditionstränare Nathan Gardiner blev osams. Enligt bilder så skall Gardiner ha försökt prata med Townsend om matchen där Townsend var en outnyttjad spelare, i stället fick Joshua Onomah chansen på Townsends position med mindre än 10 minuter kvar i matchen som slutade 3-1.

Townsend skall då ha reagerat genom att ha både tacklat till Gardiner och även argumenterat tydligt med Gardiner.

Mauricio Pochettino berättade på presskonferensen inför Torsdagens match mot Anderlecht att Townsend missar matchen mot Anderlecht på grund av sitt uppförande. Pochettino visade dock en ödmjuk förståelse för Townsend.

– Jag kan förstå det för jag har en gång varit spelare och när man inte får spela så är man olycklig och förväntningarna är större än vad din manager kan erbjuda dig.

Pochettino nämnde också att Townsend bett om ursäkt för det som hänt men att det är viktigt att det finns disciplin hos spelarna även fast truppen är ung.

– Det är alltid mitt beslut när han är åter i truppen. Men när man träder över gränsen så är det viktigt att sätta stopp. Han är ung och måste förstå att detta är inte rätt sätt att imponera på managern.

På frågan om Townsend fortfarande har en framtid på White Hart Lane så svarade Pochettino väldig tydligt.

– Alla spelare har en framtid här. Det är upp till dem att ha en framtid här. Fotboll kan förändras väldigt snabbt.