Det var en aning oväntat för många när Tottenham och flera andra klubbar samt media meddelade under Torsdagen att den f.d. Tottenham-målvakten Marton Fulop nyligen avlidit efter en längre tids sjukdom.

Den f.d. ungerska landslagsmålvakten opererade bort en tumör i 2013 och fick klartecken att fortsätta sin karriär men cancern vann tyvärr till slut.

Fulop tillhörde Tottenham mellan 2004 – 2007 men gjorde aldrig något framträdande för klubben då Paul Robinson var given som ordinarie målvakt och Fulop var medveten om att han inte kunde utmana om platsen.

Däremot blev det ett antal lån hos Chesterfield, Coventry City och slutligen Sunderland. I Sunderland blev det 44 framträdanden och ett antal lån. Det blev även 35 framträdanden hos Ipswich.

Han planerade återvända till fotbollen under 2014 efter hans första kamp mot cancern men dessa planer uteblev då sjukdomen återkom.

Ungern spelade play-off igår mot Norge gällande en plats till EM i Frankrike nästa sommar och samtliga ungerska spelare bar svarta armband för att hedra Fulop. Ungern vann med 1-0 och spelar returmatchen i slutet av denna vecka på hemmaplan.