Det är dags för den sista omgången i Europa Leagues gruppspel och Tottenham har sedan föregående omgång redan säkrat avancemang till slutspelet. Monaco däremot som besöker White Hart Lane på torsdagskvällen sitter i en obekväm situation.

Man har inte en positiv målskillnad och har totalt 6 poäng inför mötet med Tottenham. Anderlecht däremot ligger på en andraplacering med 7 poäng. Anderlecht möter Qarabag som haft en relativt tuff tid i gruppspelet.

Monaco behöver tre poäng, mål och samtidigt att Qarabag gärna ställer till det för Anderlecht.

Tottenham behöver ha ett extra öga på utvecklingen i matchen mellan Anderlecht och Qarabag främst för att säkra målskillnaden inte gör att Spurs förlorar första plats i gruppen.

Där har vi förutsättningarna för matchen – Spontant känns det som att Tottenham kommer spela aggressivt. White Hart Lane med sina klassiska Magic European Nights samtidigt som också 1882-rörelsen är på plats och stöttar från läktaren tillsammans med övriga supportrar.

Under presskonferensen inför matchen  meddelade Pochettino att både Nacer Chadli och Nabil Bentaleb är redo för spel efter skador. Ryan Mason saknas dock fortfarande och Mousa Dembele likaså kommer inte spela p.g.a. sjukdom. Pritchard är likt tidigare frånvarande och förblir så till efter nyår.

Ett rykte som spreds i media strax efter presskonferensen är dock att talangen Joshua Onomah skall få chansen från start på mittfältet. Ett smart beslut kan man tycka med tanke på att antalet matcher ökar i frekvens i December och Januari.

Tottenham kommer senast från en något stel 1-1 match borta mot West Bromwich och känslan nu är nog att Monaco får ta konsekvensen av det. Tottenham lär inte spela försiktigt med publiken i ryggen och man kommer säkerligen söka offensiva lägen och avslut i större utsträckning än vad man gjorde mot West Bromwich.

Pochettinos lär ställa upp en trupp som är en aning roterad. En stark grund med några förändringar för att kunna förbereda truppen inför besöket av Newcastle på söndag som kommer senast från en tung 2-0 seger över Liverpool i ligan.

Troligtvis,

Lloris

Tripper, Alderweireld, Vertonghen, Davies

Dier, Bentaleb 

Onomah, Eriksen, Chadli

Kane 

Försvarsgrunden finns där med Lloris bakom dock spelas Trippier och Davies i stället för Walker och Rose, Alli vilas och Bentaleb får en välförtjänt återkomst, samtidigt som Onomah får speltid och erfarenhet och Eriksen erbjuder rutin samtidigt som Chadli får speltid efter skada med Kane på topp som skall öva skott på mål inför Newcastle-besöket som väntar i slutet av veckan.

Inhopp lär göras av Clinton, Winks och Lamela.

Monaco lär besöka White Hart Lane och inte direkt tänka defensivt. Man har allt att vinna om man satsar och med lite tur kan man säkra en biljett till slutspelet. Samtidigt så kan man satsa här då en relativt lättare match väntar i Ligue 1 på söndag mot Ajaccio som sitter långt ned i franska ligan.

Slutresultat? 3-1 till Tottenham. Monacos offensiv öppnar upp deras defensiv. Onomah gör mål och publiken blir galen. Toppen av Grupp J och slutspel väntar härnäst i Europa.

Matchen TV-sänds på Eurosport 2 och då automatiskt för samtliga Dplay-användare (79 kr/månad).