En spännande elva entrade planen där Atletico Madrid stod för motståndet. Återigen en väldigt tuff match där Atletico ställde upp med ett nästintill toppat lag. Ett par positioner där de provar yngre förmågor såklart. Spurs startuppställning med Eriksen som kapten kändes spännande och precis som jag skrev i införrapporten att jag ville se Wanyama och Janssen blev till verklighet. Carter-Vickers som eventuell fjärde mittback under säsongen kom även han till start.

Första halvlek inleds på ett klart bättre sätt än mot Juventus. Härlig energi och många som hela tiden ville ha boll. Några minuter in har Eriksen som jag tycker ser pigg och bollsäker ut ett skott som ställer till oreda för Atleticos målvakt Oblak. Hörnor som var melodin för båda lagen i inledningen. Efter 10 minuter får vi en sådan efter en fin löpning av vindsnabbe Yedlin. Onomah träffar ribban efter en tilltrasslad situation. Bra chans och synd för matchen och oss att bollen inte går in. Lamela som jag hoppades på innan matchen skulle hålla i sen målform har ett mycket bra läge efter dryga 20 minuter där han skjuter i stolpen. Halvleken går där det går fram och tillbaka med ett Spurs som har ganska mycket boll. En i övrigt bra Winks drar på sig en frispark i farligt läge i slutet av andra halvleken. Där många förväntar sig ett skott så kommer istället en lätt lyftning utan Atleticos Gabi. Efter en liten touch utan Walkes kommer bollen fram till en Diego Godín i misstänkt offsideposition och lättar bollen i mål bakom Vorm i Tottenham målet. 1-0 Atletico. Kändes inte helt rimligt efter en fullt godkänd halvlek av Spurs.

Några byten i paus som vi förutspådde skulle ske. Mason, Caroll och Son kommer in för att hålla igång spelet från den första halvleken. Några halvchanser dyker upp för båda lagen men efter ca 60 minuter har Tottenham ett fint anfall som involverar både Janssen och Son där Ryan Mason får en mycket fin chans i straffområdet. Halvvolley och en mycket fin räddning av Oblak. Bra spel och härligt att se kombinationer och hur laget fyller på med spelare. Ett par minuter efter detta så blir Mason fälld och frispark till oss precis utanför straffrådet. Själv satt jag och skrek efter Janssen och det var även han som gick fram till bollen och drog till. Disparken slås i ”målvaktens hörn” på ett bra sätt men räddningen av Oblak är ännu bättre. Kanonräddning och mycket nära nätkänning fr första gången från vårt nyförvärv Janssen. Efter detta kommer det såklart en del byten och matchens tempo går ner sig en aning. likt träningsmatcher gör. Halvchanser för båda lagen dyker upp men inte riktigt nära att bli mål.

Matchen slutar 1-0 till Atletico efter en bra match från Tottenhams sida i mitt tycke. Många i Tottenham som såg pigga ut. Många som hela tiden vill ha boll och visa upp sig. Positivt. Vi får inte heller glömma att Atletico spelar med ett väldigt starkt lag på pappret och vi lyckas hålla emot och faktiskt vara det bättre laget i 90 minuter vilket är mycket imponerande utav vårt unga Spurs. Ungdomarna klarar sig bra, lite orutinerade i vissa situationer vilket är helt förståeligt. Vår hjälte Eric Dier finns i London och tränar igen efter Em men ersättaren och nyförvärvet i Wanyama ser mycket spännande ut. Bossar på mitten. Är stor och stark och stoppar många gånger under den tid han spelar farliga anfall från motståndarna. Kommer att bli en fin tillgång under säsong. Janssen vårt andra nyförvärv, får idag en ganska tuff uppgift mot en av kanske världens bästa backar i Godín. Han blir många gånger ensam där uppe och får inte många enkla passningar att jobba med. Ändå klart godkänd. Mycket nära på att det blev mål idag. Men det kommer, va så säkra.

Pochettino var mycket nöjd efter matchen och hyllade väll egentligen hela laget. Han säger att deras målvakt Oblak var matchens bästa spelare vilket säger en hel del om våran insats.

En Australien turné är nu till ändå och vi fick två bra genomförda matcher mot två mycket bra motstånd. Viktigt för de yngre att få denna erfarenhet men framför allt för laget att komma i form till kommande säsong. Vi hoppar över att ta med oss resultaten men vi tar gärna med oss prestationerna från många håll. Ett mycket bra och lärorikt läger för många av spelarna. Nu blickar vi framåt till nästa match som spelas mot Inter i Oslo den 5 augusti där förhoppningsvis många av oss från Sverige har chansen att se vårt underbara lag på plats.