Århundradets längsta landslagsuppehåll är strax över. Tottenham kommer från ett tungviktsmöte mot serieledaren Manchester City där man vann med 2-0 på knockout. Med det i ryggen och en längre paus på grund av VM-kval så känns läget väldigt optimistiskt i Tottenhams läger. På detta faktum är den egentliga skadan i truppen just nu endast Harry Kane. Ett litet frågetecken finns kring Mousa Dembélé men han beräknas vara redo för spel redan nu. Kane? Någon gång i november.

West Bromwich då? Tony Pulis rekryterade Nacer Chadli från just Tottenham till West Bromwich i sommar och det har gett effekt. Den belgiska yttern har tagit till vara på speltiden och blivit en farlig spelskapare och målgörare i West Bromwich. Detta gör att West Bromwich ligger på en relativt stabil 9:e plats i ligan. En position som vi vill tro klubben är rätt så nöjd med. Framför allt när man ser ett antal andra klubbar som har det betydligt tuffare längre ned i tabellen.

Men, vilken inställning har vi till matchen? West Bromwich är inte världens roligaste möte och vi vet att det brukar inte gå allt för enkelt när vi möter detta lag. I våras spelade vi 1-1 på White Hart Lane mitt under en brinnande titeljakt. Några månader innan jul spelade vi 1-1 på bortaplan. Däremot om vi backar bandet ytterligare ett år så hittar vi en stabil 3-0 vinst borta. Kane två gånger om och Eriksen i protokollet. Men, överlag – West Bromwich är lite av ett spöklag om man ser till våra senaste möten. Värt att notera till lördagens möte är även att West Bromwich är det enda lag i hela Premier League som inte har några noterade skador i sin trupp.

Hur tänker Pochettino inför matchen? Efter vinsten mot City så bör självförtroendet vara på max. Truppen är fräsch och alternativ finns trots att många spelat många matcher i ligan och väldigt många varit på landslagsuppdrag nyligen.

Förväntad startelva

Lloris

Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose 

Dier, Wanyama, 

Lamela, Eriksen, Alli 

Son

Förhoppningsvis får vi se Mousa Dembele göra ett inhopp i andra halvlek, gärna Sissoko och Janssen likaså.

Slutresultat? Tottenham går mot strupen tidigt och pressen i spelet bromsar West Bromwich. 3-0.