2019 är här, året då fotbollsmatcher endast spelas i 26 minuter. Tottenham gjorde nämligen processen kort mot Cardiff och kunde spela hem alla tre poängen efter mål av Kane, Eriksen och Son, tidigt i den första halvleken.

Inför matchen var känslan att det var viktigt att direkt studsa tillbaka i det vinnande spåret, framförallt då lagen strax under oss i tabellen vann sina matcher. Det märktes att det var ett taggat Tottenham redan som omgående tog tag i taktpinnen. Det dröjde inte längre än tre minuter innan 1-0 kom av Kane, via ett motlägg på en rensning i Cardiff straffområde.

Tio minuter senare var det dags för nästa nätrassel. Eriksen får bollen strax utanför straffområdet och hittar luckan vid första stolpen. Riktigt elegant och 2-0 trots att matchen knappt börjat.

Trots den tidiga ledningen så fortsätter det offensiva spelet och i den 26:e punkteras matchen av Son när han hittar den bortre maskan i en kontring där Sissoko dragit upp tempot.

3-0 och de resterande 64 minuter spelades av utan någon som helst spänning. Med lite skärpa hade det kunnat bli både 4-0 och 5-0, men det var tydligt att ingen spelare tog den extra löpmetern i den andra delen av matchen. Det intressantaste som skedde var att Oliver Skipp fick göra sitt femte framträdande denna Premier League-säsong. Alltid roligt med nya talanger som kommer från det egna ledet.

Även om spelet i den andra halvleken var trögt så blir det en väldigt säker 3-0 seger på bortaplan. Det resultatet ska man absolut inte skratta bort.

Nu väntar ett uppehåll i Premier League fram till den 13 januari då Manchester United ska besöka Wembley. Men innan dess väntar både FA-cupen mot Tranmere Rovers och sedan den första semifinalen i Carabao Cup mot Chelsea. Många roliga matcher att se fram emot, även om jag hoppas att de alla blir exakt lika tråkiga som den vi bevittnade idag.