Jaha, tung NLD-förlust i söndags, då kanske det är bra med en ny match tre dagar senare? Upp på hästen igen? Efter två förluster och bara fyra poäng på lika många matcher börjar det bli dags att vinna igen för att få tillbaka tilltron till hela projektet med Ange-boll.

Motståndarna

Vad är det för gäng vi möter? Ett championshiplag på bortaplan är aldrig en bra lottning, får de vittring på en skräll kan det bli en jobbig afton. Coventry har inlett säsongen med bara en vinst på fem matcher, senast 1–1 borta mot Watford efter att man tagit ledningen direkt på hörna. Just fasta situationer är, som vi vet, alltid något Spurs bör undvika att få emot sig, oavsett motstånd. Om paret Rudoni – Simms spelar kan vi få se väl avvägda hörnor mot en stark huvudspelare, det är nog största risken för baklängesmål för Spurs.

Spelmässigt borde vi naturligtvis klara av att föra matchen, det ska vara klasskillnad nog mellan lagen. Varning utfärdas för att ta för lätt på uppgiften, gör inte Spurs jobbet redan från start kommer det att bli en fysisk kämpamatch där publiken kan lyfta hemmaspelarna. Gasen i botten redan från början alltså, med fullt fokus, annars blir det jobbigt!

Coventry förväntas rotera på målvaktsposten med Ben Wilson mellan stolparna i stället för svenske Oliver Dovin (f d Hammarby), lite tråkigt att inte få se Dovin i så fall. I övrigt kan det kanske bli starkast möjliga hemmalag, för att sikta på en skräll?

Möjlig laguppställning Coventry:

Rotera eller inte rotera?

”Spurs och Postecoglou måste ta den här matchen på allvar och inte upprepa samma misstag som tidigare managers har gjort med att spela ett reservbetonat lag och hoppas att man kan vinna ändå.”

Så skrev jag förra säsongen inför matchen mot Fulham i just Carabao cup, tyvärr lyssnade managern inte på mig utan roterade 9 av 11 startspelare och förlorade efter straffar.

Blir väldigt intressant att se hur laget formeras den här gången. Förlust eller ens oavgjort är inte ett alternativ, den här matchen måste vinnas. Av den anledningen tror (hoppas) jag att det inte blir fullt lika många byten jämfört med senaste startelvan. Jag tror att Vicario står kvar i mål, att backlinjen får två nya ansikten då Romero och Udogie vilas till förmån för Dragusin och Spence. På mittfältet kan det bli dags för Lucas Bergvall att få chansen från start, bredvid/bakom honom blir det väl Sarr samt Gray nu när Bissouma inte verkar vara spelklar. Alternativt skulle Bentancur kunna spela i stället för Gray, men jag tror att han vilas inför Brentford. Framåt blir Solanke och Johnson kvar för att förhoppningsvis göra mål/assist och stärka självförtroendet, medan Son vilas för Odobert. I så fall blir fem startspelare från helgen kvar i startelvan samt att inhopparna Odobert och Sarr spelar från start. Förhoppningsvis en tillräckligt stark formation för att lösa uppgiften.

Möjlig laguppställning Spurs:

 

Resultat?

Alltid positiva förhoppningar! Spurs går ut och dominerar redan från början och vinner till slut med 3–1 efter mål av Solanke, Johnson och Bergvall.

COYS!

Gunnar Melkersson