Vilken härlig känsla det varit i kroppen sedan söndagens söndermangling av Manchester United! Har gått runt med ett stort leende och med lätthet i steget. Äntligen fick Tottenham till matchplanen! Men nu är det dags för nästa utmaning: Europaleague match borta mot Ferencváros.

Ferencváros är en ny bekantskap, inte bara för Tottenham då jag inte har lyckats hitta några tidigare möten utan även för mig. Laget mötte West Ham så sent som i somras i en vänskapsmatch som slutade 2-2. Ferencváros kvalade till Champions League, men åkte ut i tredje kvalomgången mot Mittjylland. Deras första match i Europa league var mot Anderlecht, en match de förlorade med 2-1, trots att Anderlecht spelade med en man mindre sista 10 minuterna. I Ungerns högsta liga, Nemzeti Bajnokság I (även kallad OTP Bank Liga pga sponsorer), dominerar Ferencváros med sex vinster av sex möjliga. Dock rankas den Ungerska ligan först på plats 22 av Europas fotbollsligor (en plats före Allsvenskan), så motståndet tordes vara i nivå med Elfsborg som Tottenham möter senare.

Tottenham har ännu inte släppt någon uppdatering gällande läget i laget inför matchen, men med tanke på motståndet skulle jag bli väldigt förvånad om Son kom till start (eller ens med i truppen för den delen) då detta borde vara en utmärkt match att kunna vila honom. Även Udogie ser jag som tveksam till start, även om det lät på Ange efter matchen mot United som att de gjorde bytet i halvlek för säkerhets skull. Dragusin fick direkt rött i förra matchen och Richarlison samt Odobert är fortfarande skadade

Gällande startelvan tror jag att Ange vill rasta truppen och spela de spelare som inte fått så mycket speltid hittills. Jag misstänker att det blir Forster som vaktar målet, även om jag hellre skulle se Austin i startelvan. I backlinjen kommer det bli lite justeringar sedan matchen mot Qarabag, i och med Dragusins utvisning och att Udogie är osäker på start. Tyvärr är det ju dessutom så att Djed Spence aldrig blev anmäld i truppen till Europa League (vilket för mig är helt oförståeligt), så valmöjligheterna är inte många om Ange även vill vila de ordinarie spelarna. Jag tror att Porro kommer få spela på högerkanten, Gray och Romero i mitten och Davies ute till vänster. I och med att Romero var avstängd i förra matchen tror jag Van de Ven vilas i denna.

På mittfältet räknar jag med att Bergvall får starta igen, om inte tycker jag han förtjänar det efter bytet redan i 10:e minuten i matchen mot Qarabag. Jag tycker det är en spännande formation med Sarr, Bergvall och Bissouma och jag hoppas att dom får chansen att visa framfötterna i matchen.

Framåt tror jag att Werner får en ny chans på torsdag, Solanke längst fram och så hoppas jag att Ange vågar starta med Moore. Tycker det är en otroligt spännande spelare som Ange varit lite försiktig att använda sig av, säkerligen till stor del pga åldern, men jag hoppas att Ange vågar i matchen mot Ferencváros.

Trolig startelva för Tottenham:

Hur tror jag då att det kommer gå i matchen? Det kommer bli en kamp ända in på målsnöret misstänker jag, då Ferencváros kommer inrikta sig på försvar. Detta är ju något som Tottenham haft otroligt svårt för, när lag försvarar med samtliga elva spelare. Låt oss hoppas att de hittar ytorna och kammar hem en behaglig 2-0 seger.

COYS!

Jenny Boström