More av Moore

Tottenham spelade en bra men inte överväldigande bra match mot AZ Alkmaar tidigare i veckan. En första halvlek som var lite tam från och till men som även innehöll längre aktioner av dominans. Andra halvlekens stora snackis efter matchen var Mikey Moore. Wow.

”Mellan minut 45 och 65 trodde jag vi hade Neymar på vänsterkanten. Han var briljant” – James Maddison hyllning till Moore efter matchen.

Här beskriver Maddison precis det alla vi utanför planen kände. Mikey Moore var briljant. Han var överallt. Han vågade ta sig framåt med bollen och utmana, han skickade upp två AZ Alkmaar spelare på läktaren under en sekvens. Det var samma känsla som man kan få när Maddison är som bäst, när han trycker och letar sig igenom de minsta av ytor. Det var fantastiskt att se på.

Resten av laget stod för en bra prestation. Nyligen nämnda Maddison var riktigt bra enligt mig. Han blixtrar till av spelglädje när han trivs på planen och det märks i hans löpningar med och utan boll. Vår svenska ”starboy” Lucas Bergvall stod för en betydligt mycket bättre prestation än mot Ferencvaros. Han var mer säker, ville ha mer boll och spelade några riktigt fina passningar, tänker speciellt på yttersidan till Werner. Den enda spelare jag kände mig lite osäker kring var Dragusin. Han gjorde en bra match i sin helhet, höll tätt och spelade några fina långpassningar. Men ibland så hamnar han i de mest otympliga situationerna som ger en rysningar längst ryggen. Riktigt obehagligt. Men, han är än ung, lite impulsiv och oerfaren, det där kommer nog bli bättre med tiden.

Men! Efter den fina vinsten mot AZ måste vi gå vidare och vända blicken mot Söndag.

Söndag den 27 oktober spelar Spurs ännu ett londonderby, i de södra delarna. På Selhurst park väntar Crystal Palace.

Crystal Palace gör sin sämsta säsongsinledning efter åtta matcher någonsin. De har tre poäng, det hade de även säsongen 17/18 och 13/14 efter samma tid. Oliver Glasner har inte fått igång maskinen än i södra London. Förväntningar inför säsongen var högre än vanligt efter en otroligt stark säsongsavslutning i fjol. Mateta slutade inte göra mål, Eze spelade som unga Cristiano och Olise var ostoppbar. Som spurssupporter så uppskattade jag Palace något enormt, de spelade härlig fotboll med fantastiska individuella prestationer.

Under sommarfönstret försvann Olise, men nytillskott som unge Chalobah från grannen Chelsea, Nketiah från den andre grannen Arsenal och Ismaila Sarr från Marseillie gjorde det bra igen. Men det har inte funkat, och ingen trodde att vi efter åtta omgångar skulle se Palace på en nedflyttningsplats. En tråkig utveckling som har satt Glasner i skiten rejält. Engelska journalister tror även att risken för en sparkning har ökat på grund av tillgängligheten av andra engelska tränare, så som Potter och Moyes. Situationen i Palace är inte bra, men de har egentligen alla förutsättningar att vända på skutan och börja vinna.

FÖRVÄNTADE LAGUPPSTÄLLNINGAR 

Två viktiga spelare som Palace saknar är Doucoure och Holding, borta i skador. Richards, Franca och Riad är också borta men inte lika påtagligt.

Glasners Crystal Palace spelar vanligtvis i en fyrbackslinje i låga uppbyggnader och genom att hitta luckor och ytor emellan spela uppåt bollarna genom mittfältet. De gillar ofta att överbelasta numerärt i anfallet, något som Tottenham också gör. I anfallsposition så står Palace högt med en trebackslinje, något som Tottenham kommer kunna utnyttja, om vi hamnar där.

(3-4-2-1)

Tottenham har en ganska klar startelva, men efter lördagens match mot West Ham börjar man fundera kring om Maddison verkligen är etta i hierarkin längre. Kulusevski har under säsongen varit absolut bäst av alla Tottenham spelare, och under lördagen så verkar han ha petat våran nummer tio. Ska bli intressant och se vad Ange gör.

Udogie har spelat mycket och verkar trött. Jag tror att Ange ger Spence chansen efter nya kontraktet och vilar Udogie under varje fall en halvlek. Det förtjänar båda.

En annan miss för ”the lilywhites” är Son som verkar vara skör efter att ha krossat West Ham. Lämnad utanför truppen i veckan för att vila, men kanske lämnad utanför igen till helgen. Tråkigt, men med Odoberts återkomst så känns det bättre, bättre än Werner.

(4-3-3)

.

Nu hoppas vi på ännu en match fylld av extas och eufori! Jag tror på 1-2 Spurs. Kommentera gärna nedan vad ni tror resultatet blir!

COYS!

Skribent: Knut Mossberg