Vi avslutar en frenetisk matchperiod med fem matcher på tretton dagar imorgon. Fördelen är att vi vunnit tre av fyra så här långt. Nackdelen är att motståndet i sista matchen heter Manchester City.

Veckor innan Manchester Citys försäsong drog igång kablades bilder ut i media på en frustande och revanschsugen Vincent Kompany. Han hade helt enkelt bestämt sig för att visa världen och egna laget vad som krävs för att vinna serien och återta titeln. Kaptenen visade även vägen på planen genom att måla i de två första matcherna och se till att hålla tätt bakåt de första fem matcherna. 3-0 mot främsta konkurrenten om ligaguldet, Chelsea, visade alla vad Citys intentioner med denna säsong är. Man ska helt enkelt ta tillbaka guldet.

Efter fem vinster och utan insläppta mål händer dock något. Man förlorar två matcher i rad med 1-2. Båda förlusterna dessutom på hemmaplan. Därför var det med spänning jag tittade på matchen i veckan då Sunderland tog emot City i Ligacupen. Agüero och de andra lekte in fyra mål i första halvlek och vann till slut komfortabelt med 1-4. Kanske har då revanschlustan minskat något inför morgondagens match.

Manchester City är just nu ligans bästa lag, utan konkurrens, så hur ska Pochettino tackla kommande uppgift? Om vi tar de tre senaste matcherna som referensram så framträder ett tydligt mönster. Förlusterna kom mot Juventus, som ju alla vet är ett oerhört taktiskt lag som lägger mycket fokus på defensiven, och Slaven Bilic-ledda West Ham som kommit fram som nutidens jättedödare med Arsenal-, Liverpool- och City-skalper på sitt konto. Fokus bör alltså ligga på att plocka bort Citys offensiva hot först och främst.

En annan faktor är den att Pellegrini matchade bästa möjliga lag mot Sunderland i veckan, till skillnad från Spurs. Man kan därför ana att Cityspelarna är något tröttare än oss. Däremot bjöd inte Sunderland på något vidare motstånd så den tesen kanske inte stämmer.

För Spurs del var veckans match inte lika rolig men vi har i alla fall spelare som vilat upp sig tillräckligt och vi vet vilka spelare som inte ska starta imorgon. Vi måste tänka på ett visst sätt för att bli framgångsrika mot City. Sunderland skulle inte på något sätt med nuvarande form kunna rå på Manchester City, men att gå ut som man gjorde i tisdags är på gränsen till förbjudet naivt. Vi måste spela med hjärta och med hjärna. Vi måste gå in med pondus och vi måste göra det smart. I min värld ser det ut så här:

Lloris självklar i mål.

På samma sätt är Walker självklar till höger, även om han är något för offensiv för denna matchen. Belgarna i mitten, Wimmer är närmast startelvan annars. Rose var kanske bästa Spursspelare i onsdags men jag skulle nog ändå välja Davies på grund av motståndet.

Centralt spelar jag Dier och Alli som får ligga defensivt och ta bort hotet från främst DeBruyne och Sterling. Mason är osäker fysiskt, annars kommer han in istället för Alli. Bentaleb skadad.

Offensivt har vi Son och Eriksen på varsin kant med Alli i mitten om Mason spelar (reds anm: Mason spelar inte pga knäskadan, vet vi nu i efterhand). Alli har kapacitet att riva sönder och störa i Tourés spelfördelande roll. Jag vill alltså ha en något tillbakadragen roll centralt. Annars får Son ta den rollen och Chadli hoppa ut på en kant. Jag tycker Chadli kan få känna av bänken lite eftersom jag tycker han sett lite för loj ut på sistone, även om han gjorde det ok mot Arsenal.

Kane längst fram.

City har en mindre armada på skadelistan. Spelare som eventuellt kan vara redo för matchen imorgon. Bland frågetecknen finns Kompany, Silva, Bony, Mangala, Nasri och Zabaleta. Även om det vore skönare att ställas mot Demichelis än Kompany så är spelarna som står till förfogande världsklass. Därför måste vi spela eftertänksamt och satsa på kontringar för jag tror inte att vi har kapacitet att föra den här matchen spelmässigt. Vi behöver ha en Dier som spelar som han spelat tidigare. Vi behöver fokus varje moment av matchen, vi har inte råd att gå bort oss ens en gång i defensiven. Vi behöver ha en Kane som gör mål. Eller en Son. Eller en Chadli. Eller vem som helst egentligen, men roligast vore om Kane fick göra det.

Jag vet vad jag skulle spela om jag skulle spela på matchen, men det vore så tråkigt och negativt. Därför tippar jag slutresultatet enligt följande:

3-0

/Niclas Mahlm