Det var med spänning som Tottenham och Mauricio Pochettino tog emot José Mourinho och Chelsea till White Hart Lane.

Ett härligt novemberväder som dock bjöd på väldigt starka vindar. Tottenham kom senast från 4-1 vinsten mot West Ham och en viktig 0-1 seger borta mot Qarabag i Europa League. Chelsea kom från en vinst i Champions League och från en välbehövlig ligaseger mot Norwich med knappa 1-0 på Stamford Bridge.

Tottenham hade ett drömläge att påverka sitt läge i tabellen och bryta sig närmare den absoluta toppen då Leicester och Manchester United spelade oavgjort dagen innan.

Pochettino gjorde endast en ändring från matchen mot West Ham och det blev Mason som fick ta Allis plats på grund av avstängning. Startelvan blev då Lloris, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Mason, Dier, Eriksen, Dembele, Son, Kane.

Tottenham inledde matchen klart bäst men man lyckades aldrig riktigt penetrera Chelseas försvar i första halvlek. Eriksen kändes inte alls helt fräsch och hade problem med några passningar och mottagningar. Matchen mot Qarabag som spökade?

Det blir dock inte allt för mycket att rapportera från första halvlek. Pedro och Hazard samt Willian försöker till och från utan att det tillräckligt farligt. Kane, Son och Dembele för Spurs men lika där, utan att vara riktigt nära.

I andra halvlek skadar sig Mason i ett farligt Spurs-anfall, Lamela kommer in rätt omgående och till publikens jubel.

Ju längre andra halvlek går desto mer och mer är 0-0 ett tydligt slutresultat. Mourinho vill helst inte förlora. Spurs vill vinna men man vet att Chelsea helt förlitar sig på kontringsanfall och inget eget spel. Taktikerna slår ut varandra och det blir 0-0.

En relativt tråkig match för samtliga parter. Sista tio minuterna är det tydligt att varken Pochettino eller Mourinho vill riskera något. Spurs har ett drömläge att göra en snabb motattack. Man vågar inte och passar i sidled i stället. Med mindre än 120 sekunder kvar av tilläggstid så har Spurs läge att göra ett sista anfall om man skyndar. Man tar i stället sig tiden att flytta upp, göra ett kort kast och domaren blåser av.

Något besviken på Tottenham – Tottenham gör en bra match, man är starka defensivt och gör jobbet samtidigt som man inte låter sig luras av Chelseas taktik. Dock vågar man inte fullt ut. Är det någonstans man skall våga lite mer så vill jag tro att det är på White Hart Lane med publiken i ryggen?

Sen skall vi ju tillägga att Chelsea är ett svårt lag denna säsong, man blandar och ger vilket i sin tur gör laget en aning oförutsägbart.

Lloris, – Säsongens reflexräddning på Hazards volley som kunde blivit säsongens mål. Utöver detta är han säkerheten själv idag och minimerar alla risker. Otroligt säker och stabil insats idag.

Walker, 6 – Godkänd insats och en fin offensiv räd men för osynlig i övrigt, framför allt offensivt.

Alderweireld, 8 – Han är ju överallt den här belgaren! Man of the Match mot Qarabag och minst lika bra här. En otrolig förebild i försvaret.

Vertonghen, 7 – Stabil och säker tillsammans med Lloris och Toby.

Rose, 5 – Godkänd insats men likt Walker en aning osynlig och väldigt tveksamma offensiva räder där Willian avväpnade hotet för enkelt regelbundet.

Dier, 6 – Likt Walker och Rose gör Dier inte en dålig match men han har en bättre kapacitet än det här. Kändes i omgångar att Dembele fick rycka in i försvarsarbetet när Mason och Dier inte hängde med.

Mason, 6 – Likt Dier, har Dembele att tacka för i många situationer defensivt. Känns ännu som att Mason inte hittat tillbaks till sin forna form innan skadan.

Dembele, 8 – Pansarvagnen. Han tacklas, sliter sig fram och krigar. Inte lika stark som mot Hammers men ändå en stark insats.

Eriksen, 6 – Inte en allt för positiv match för Eriksen där han kan bättre. Passningar, mottagningar och hörnor går inte som planerat idag. Pricken över i när han försöker en kort hörna som leder direkt till en kontring för Chelsea.

Son, 7 – Sliter mycket hårt likt övriga spelare och försöker ständigt hitta nya sätt att utmana Chelsea-försvaret.

Kane, 7 – Jobbar hårt i defensiv samt offensiv men lyckades inte bryta igenom.

Inhopp, 

Lamela, 5 – Kom in för skadade Mason tidigt i andra halvlek men lyckades inte ändra matchbilden eller bidra med något som kunde förändrat situationen.

Clinton, 6 – Något roligare inhopp än Lamela och bjuder på lite mer fart men övriga Tottenham orkade inte med i samma tempo.