Boxing day!

Det uppstår ett vakuum mellan sista prinskorven på julaftonskvällen och förberedelserna inför nyårsfestiviteterna som jag upplever som våldsamt långsam. En vecka av svensk buskisunderhållning, tradiga amerikanska romcoms och matinéfilmer med tveksam budget fyller tv-tablåerna, för det är just tv-tittande man ägnar sig åt mellan jul och nyår. I alla fall om man firar jul i min familj. Höjdpunkten blir då också naturligt Premier League på annandan.

Julhelgen brukar innebära ett koppel av engelska fotbollsmatcher att se på, så även i år. Imorgon spelas omgång 18 och två dagar senare omgång 19. Vansinnigt kul för oss fans. Kanske inte lika roligt för de som ska spela matcherna, om vilket vi hört kritiska tränarröster höjas de senaste åren. Inte lika kul är det heller om man hade tänkt sig satsa lite pengar på matcherna som spelas eftersom en tvungen trupprotation och taktiska försiktigheter bland lagen gör att resultaten kan landa lite hursomhelst under denna period.

Imorgon tar vi emot ett Norwich som ju är i ropet just nu efter 1-2-vinsten mot United senast, kanske inte för att Norwich spelade någon bländande fotboll, utan för att United underpresterade (för att använda ett neutralt ord). Norwich är ett typiskt engelskt lag som spelar ett klassiskt engelskt spel med långa bollar i ett snabbt kontringsspel som vanligtvis leder till inlägg från kanterna. Bland profilerna märks Robbie Brady, Wes Hoolahan och den historiskt sett oerhört ineffektiva strikern Cameron Jerome. I backlinjen spelar Sebastien Bassong…

Tottenham ska i praktiken slå Norwich på hemmaplan och jag tror också att man gör det, oavsett hur trångt det är mellan matcherna. Det är helt enkelt för stor klasskillnad lagen emellan. Det finns dock ett par frågetecken kring truppen. Bortsett Clintons allvarliga knäskada och Pritchard väcks även frågetecken kring Kane (lättare knäskada) och fråga om Rose (sjukdom) och Mason (fotskada) är helt återställda och matchfitta.

Jag tror ändå att man ställer upp med starkast möjliga lag mot Norwich och då formerar jag startelvan så här:

Lloris

Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies

Dier, Dembele

Lamela, Alli, Eriksen

Kane

Skulle det finnas tveksamheter runt Kane tar Sonny anfallsplatsen, annars kommer han in i 69:onde. Chadli övertygade inte innan skadan men behövs i truppen och kommer matchas in. Carroll behöver tid, men det jag såg av honom i Swansea förra året gör att jag tror att han kan bli en nästa Modric. Bentaleb är tyvärr långt ifrån förra årets form. Mason får eventuellt göra ett par minuter.

Jag tror Spurs ger oss en julklapp i form av 3-0.

Skrivet av Niclas Mahlm