Med anledning av diskussioner på forumen så vill THSS offentligt tydliggöra sin ställning i frågan. THSS för samtidigt en diskussion om samarbete med FARE (Football Against Racism in Europe).

Under en tråd på forumet så har en styrelsemedlem i THSS uttryckt sig klumpigt och agerat på ett sätt som klart och tydligt kan uppfattas som rasistiskt.

Detta är något som aldrig är OK, och inte kan accepteras, och inte heller skall accepteras. Varken i THSS eller i någon annan förening. Styrelsemedlemen skrev dock snabbt en ursäkt och förklarade att det var klumpigt gjort. Diskussionen har dock fortlöpt även därefter och som många gånger är fallet så har skadan blivit större därefter.

Under styrelsemöte i Enköping 4 mars togs ämnet upp till diskussion och det fanns ingen som helst tvivel av var THSS står i frågan. Styrelsemedleem fick en skarp tillrättavisning. Rasistiska uttalanden är aldrig roliga och det är än värre om man yttrar dem som styrelsemedlem i föreningen. Diskussionen som hölls var mycket bra och det fanns ingen som helst tvivel om att styrelsemedlemen insåg att hans groda var korkad och att den, även om den refererade till tidigare foruminlägg, lösryckt kunde användas för att bygga upp en bild av honom som rasist.

Från styrelsen sida accepterade vi ursäkten och noterade även att en ursäkts gjort mycket snabbt efter uttalanadet. För oss var detta vad vi krävde. Styrelsemedlemen har dock självmant valt att inte tacka ja till en förlängning av sin mandattid då han är rädd för att hans vilja att vara närvarande i forumen kan leda till problem för THSS. Under diskussionen förklarade även andra medlemmar i THSS-styrelse att man inte längre vill skriva på forumet av rädsla för att bli misstolkade eller att någon formulering skall missförstås. Detta är tråkigt, men är också en konsekvens av den miljö som finns på forumet.

Styrelsen uppfattning rörande rasism gäller dock även när det gäller direkta trakasserier av personer på forumen. Vi har vid flera tillfällen fått noterat att folk blir mycket hårt angripna för sina åsikter och detta är inte acceptabelt.

Vi ser forumet som en bra möjlighet för folk att diskutera Tottenham och om detta missbrukas eller blir en missbrukad del av THSS erbjudande så kommer vi bli tvungna att se över dess funktionalitet och innehåll.

Helt vid sidan av detta så har THSS sedan cirka 1 månad tillbaka diskuterat ett samarbete med FARE (Football Against Racism in Europe) och dessa diskussioner kommer vi att fortsätta med.