Försäsong, Australienturné och match nummer två står runt hörnet för vårt älskade Spurs. Efter förlust i första matchen mot Juventus med 2-1 så ställs vi nu mot ett annat mycket starkt motstånd i Atlético Madrid. Ett Atlético som senast i våras spelade Champions League final mot huvudstadsrivalen Real.

Spurs som rest till Australien med en blandad trupp med allt ifrån nyförvärv som skall visa upp sig, ungdomsspelare som skall ta chansen och a-lagsspelare som skall visa framfötterna. Detta kan vara en fin möjlighet då våra Em-spelare är och vilar upp sig i andra delar av världen. Efter 16 minuter i senaste matchen mot Juventus var det då inte många Tottenham spelare som gjort just detta. 0-2, nerver och en massa slarv gjorde att matchens sista 75 bara kunde bli bättre. Och det får man absolut säga att så blev fallet. Andra halvlek efter en hel del byten blev en uppryckning. Denna energi hoppas vi nu tas med i morgondagens match mot Atletico.

Hur matchbilden kommer att se ut är såklart svårt att säga. Men jag hoppas och tror att vi kommer att äga en del boll, försöka locka upp spanjorerna för att sedan försöka ställa om med ett snabbt och rakt passningsspel. Ett recept som vi vet fungerat tidigare. Det kommer att krävas mer från laget än i matchen mot Juventus då jag tänker att Atletico Madrid är ännu skickligare. Jag hoppas vi återigen får se båda våra nyförvärv från start i Janssen och Wanyama. Men kanske viktigast av allt att vi rullar en del och låter folk få matchtid och erfarenhet inför säsongen.

Jag hoppas vi får se denna elva:

Vorm

Yedlin           Carter-Vickers   Ball           Walker-Peters

Wanyama           Mason

Lamela                           Eriksen                  Onomah

Janssen

 

I mitt tycke en startelva som skulle vara spännande att se. Efter 90 minuter senast kan jag tänka mig att Wanyama ersätts av Winks eller Caroll på det defensiva mittfältet. Carter-Vickers fick även han 90 minuter, men jag hoppas han får ytterligare speltid då jag tror han är högaktuell som fjärde mittbacksval denna säsong (om nu speedkulan Fazio säljs). I övrigt en elva som jag tror skulle kunna slå ett likt Spurs Emspelar-fritt Atletico. Såklart kommer vi få se en del byten redan i paus då det är viktigt att så många som möjligt kommer i form och får speltid.

Som den sanna optimist jag är så tror jag såklart att Spurs tar hem det och vinner med 3-2. Förhoppningarna ligger ju i att Janssen hittar formen och nätar men hade ju såklart varit kul om Lamela kan hålla i sin målform. Alltid spännande att se om våra ynglingar kan spela sig närmre ett A-lags kontrakt.

 

Matchen spelas imorgon Fredag (29/7) och kan ses på Eurosport 2 med matchstart 12.00.

 

COYS

 

/ Jimmy Jonevret