Champions League. Vi är tillbaka. Nu är det återigen dags att äntra planerna i Europas allra finaste rum, och håll med mig, visst känns det fantastiskt?

På dagen sex år sedan sist så är vi äntligen tillbaka. I mitt tycke lite för länge, men ack så efterlängtat. Att få slippa vänta på de lite avlägsna matcherna vi har vant oss vid sena torsdagskvällar, bara en sådan sak.

Vi stiger in i turneringen efter en lottning som i min mening är svår att sia om. En grupp beståendes utav CSKA Moskva, Leverkusen, Monaco och såklart Tottenham. En Lottning som vi har alla chanser att ta oss vidare ifrån men ändå en grupp som kommer bli väldigt tuff. Personligen tycker ju såklart det var skönt att slippa motstånd som R.Madrid, Bayern Munchen, Barcelona etc.

Första testet och första motståndet står Monaco för. Matchen spelas på ett utsålt Wembley Stadium som i Champions League är vår hemmaplan. Formen för dagen får anses vara på topp. Efter en lördagsvinst borta mot Stoke så kommer med all säkerhet våra spelare komma till match med huvudet högt. En fantastisk match på alla sätt och vis. Lloris tillbaka i mål. En Alli och en Eriksen tillbaka i fjolårsform efter en ganska svag säsongsinledning. En Harry Kane tillbaka i målprotokollet. Men framförallt en laginsats som var otroligt imponerande. Med det i ryggen tror jag att vi kommer in med rejäl medvind i årets turnering.

Motståndet då. AS Monaco som likt Manchester City kommit tillbaka till toppen via ägarbyte och oljepengar. Säga vad man vill om det men ett skickligt lag är dom helt klart. Efter fyra omgångar i Ligue 1 så ligger man i topp med tio poäng. Tre vinster och ett kryss däribland en fin skalp på hemmaplan mot PSG med 3-1. Monaco som för övrigt slog ut Arsenal ur CL 14/15 vilket man gärna minns.

Möjliga startelvor:

SPURS:
Lloris
Walker Alderweireld Vertonghen Davies
Dier Alli
Son Eriksen Lamela
Kane

En stark elva som inte alls behöver stämma. Rose hinner möjligen tillbaka vilket hade varit väldigt viktigt. Vill man slänga in Dembele direkt i hetluften? Vågar man sätta Son åt sidan efter en mycket fin insats i Stoke senast? Wanyama som inte hade sin bästa match senast ersattes utav Alli på det defensiva mittfältet och såg mycket bra ut, och det var väl där matchen egentligen vände. Det återstår att se, men jag tror Pochettino kommer ställe upp med elvan ovanför.

MONACO:
De Sanctis
Raggi Glik Jemerson Sidibé
Dirar Fabinho Bakayoko Traoré
Silva Germain

Dessa elva startade i den senaste ligamatchen som dom vann övertygande borta mot Lille med hela 4-1. Skall villigt erkänna att jag inte har någon vidare koll på den franska ligaledaren men spelare att se upp med är såklart centrala mittfältaren Fabinho som tidigare i år ryktats till en drös större klubbar. Även den lille portugisiska teknikern Bernardo Silva som på en god dag kan vara en fantastisk spelare.

Att komma igång med årets Champions League direkt och på ett bra sätt är otroligt viktigt. En vinst och tre poäng här känns som om inte ett måste så nära inpå. Fokus skall ligga på oss själva och enbart där. Har vi en bra dag så vinner vi matcher som dessa. Så låt oss sparka igång detta på bästa möjliga sätt. Mitt tips är 3-0 och tre mål av Harry Kane.

Kommer ni ihåg sist vi var i Champions League? Ett kokande White Hart Lane var en helt magisk plats att vara på. Även om det inte är på WHL så kan det bli minst lika fantastiskt detta år också. Nu kör vi. COYS!

 

 

Jimmy Jonevret