Det är Pochettinos tredje sommar i Tottenham – Det som började med spillrorna efter André Villas-Boas och även Tim Sherwood har förvandlats till en väloljad maskin driven av energi och kondition i kombination med unga spelare som säkrat direktkvalificering till Champions League och en fin placering i ligan.

En framgångsfaktor som dock agerat i mörkret är Paul Mitchell – Pochettino anslöt till Tottenham i början av sommaren 2014 och några månader senare under hösten rekryterade han Paul Mitchell från Southampton. Mitchell och Pochettino hade jobbat ihop i just Southampton innan Pochettino lämnade för London. Mitchells roll i Tottenham blir liknande den i Southampton – Head of Recruitment & Player Recognition, med andra ord ansvarig för rekrytering och upptäcka spelare som kan vara av intresse för klubben.

Mitchells CV från tiden i Southampton pratar för sig själv – Inte nog med att han hittat och letat fram blivande superstjärnor i flera omgångar vilket är av intresse för vilken manager som helst så skapar han även spelare som har ett stort värde på marknaden – Något som Daniel Levy, ordförande i Tottenham Hotspur uppskattar väldigt mycket. I stället för att köpa nästa stjärna så är det betydligt mer intressant för Levy att hitta talanger att bygga vidare för att få in i laget för att kunna bidra alternativt kunna sälja dessa vidare senare. För Pochettinos del handlar det om att göra rätt rekryteringar och skapa ett lag – För Levy, vill vi gärna tro att han har samma fokus som Pochettino, men att han också tittat på spelarförsäljningen som Southampton haft senaste åren.

Under Mitchells tid i Southampton från 2012 till 2014 så säljer Southampton spelare hundratals miljoner pund. Av dessa miljoner återinvesterade Southampton det i sin trupp och gjorde den starkare. Man skall dock notera  att man sålde med andra ord spelare för enorma summor och lyckades samtidigt förstärka truppen och inte förlora ekonomin i processen. Man lyckades således inte gå med förlust i slutändan. Något som är väldigt svårt i dagens moderna fotboll.

Utöver spelarförsäljningen så blir det en annan aspekt som är intressant – Hur lyckas Mitchell hitta dessa spelare?

Svaret som Mitchell alltid använt är ”the black box” – Den svarta lådan.

Den svarta lådan är ett litet kontor utan fönster med endast en telefon, ett antal stolar och en stor skärm. Rummet används genom ett fåtal klick på skärmen så kan man se vilken spelare, vart som helst, när som helst med hjälp av avancerad teknik. Samma rum används för att utvärdera befintlig trupp och även kommande motstånd.

Ett koncept som Tottenham kopierade med stolthet när Mitchell anslöt till klubben.

Under Mitchells tid i Tottenham rekryterar klubben följande spelare,

  • Dele Alli
  • Toby Alderweireld
  • Kieran Trippier
  • Heung Min Son
  • Victor Wanyama
  • Kevin Wimmer
  • Georges-Kevin N’Koudou
  • Moussa Sissoko
  • Vincent Janssen
  • Clinton N’Jie

Har samtliga rekryteringar varit fullständiga succéer? Svaret är nej. Men, har kvalitén varit bättre överlag än tidigare rekryteringar som gjorts? Absolut, utan tvekan. Samtidigt skall man inte underskatta vilka otroliga spelare man hittat i bland annat Toby Alderweireld, Dele Alli och Victor Wanyama.

Under sommaren 2016 händer dock något – Strax innan fönstret stänger sprids nyheten att Paul Mitchell meddelat att han önskar avsluta sin anställning hos Tottenham.

Orsaken som nämns är att Mitchell inte kommer överens i klubben om rekryteringen av spelare. Det som nämns framför allt i media är att Mitchell upplevt att man inte försökt hårt nog att rekrytera de spelare som Mitchell och hans team letat fram till klubben. Ett flertal av de mål som tagit fram har blivit rekryterade till andra klubbar inom Premier League.

Ett påstående som inte känns helt omöjligt om man ser till Pochettinos senaste kommentarer gällande Mitchell.

– När man jämför oss med Liverpool, Chelsea, City, United och Arsenal är det väldigt svårt att konkurrera. Utmaningen för oss är att vara klok och ta chanser. Som alla vet, när man tar risker i fotboll så vinner man ibland och ibland förlorar man.

Hur ser processen ut nu dock? Spurs letar en ersättare till Mitchell som har en uppsägningstid som sträcker sig hela 16 månader, vilket gör att hans kontrakt löper nästan till slutet av 2017.

Vad tror vi om denna saga dock? Läs nedan!

  • Mitchell är en förlust för klubben, utan tvekan. Kommer arbetet stanna upp när han slutar? Absolut inte.
  • Hur bra har Mitchells rekryteringar varit? Visst, det finns frågetecken i Clinton N’jie och Kieran Trippier men överlag så har det varit väldigt bra. Ingen rekrytering har varit iskall och till och med Moussa Sissoko börjar ju vakna till liv. Ser man till tidigare rekryteringar vi gjort så känns det mer logiskt och sunt.
  • Vart tar Mitchell vägen nu? Leicester sägs ha visat intresse i hans tjänster, samtidigt som MK Dons likaså erbjudit honom en hög position inom klubben. Även ett antal klubbar i Europa sägs visa intresse.
  • Vem kan Tottenham ersätta Mitchell med? En bra fråga – Jag tror Spurs inte kommer gå allt för mycket på kända namn i detta fall. Det är snarare att man hittar rätt kompetens som kan arbeta efter förutsättningarna som Pochettino och framför allt Levy erbjuder.