Slutsignal på Stamford Bridge, Chelsea firar som om man vunnit Champions League fast man spelat 2-2 och ligger i mitten av tabellen. Tottenham bryter ihop som om man förlorat chansen på ligatiteln, vilket man har. Eric Dier bråkar med Cesc Fabregas efter slutsignalen. Engelsmannen drar till slut sin tumme tvärs över sin hals samtidigt som han stirrar på spanjoren. Derbykänslor.

Nästa match som följde den 2-2 matchen på Stamford var 2-1 förlusten som kom i slutet av November. Spurs gjorde säsongens bästa halvlek och man gjorde det under en period där formen var lite tveksam. Tyvärr lyckades Chelsea dock kvittera precis i slutet av första halvlek som gav Londonrivalen energi att vända i andra halvlek till 2-1.

Inför onsdagens match är det upplagt för en häftig drabbning – Spurs har haft en bra period. Man kommer med fyra raka segrar i ryggen – Hull, Burnley, Southampton och Watford har besegrats relativt enkelt. Senaste förlusten kom i början av December borta mot Manchester United. Relativt svagt motstånd senaste tiden för Spurs men spelet har blivit bättre under dessa matcher och formen på truppen ser bättre och bättre ut.

Kan vår form mäta sig med Chelsea dock? Svaret där är nej. Chelseas form är snudd på historisk nästan. Man har 10 raka segrar i bagaget. Southampton, Everton, Middlesbrough, Spurs, Manchester City, West Bromwich, Sunderland, Crystal Palace, Bournemouth och Stoke har fallit offer för den serien. Tveksamt motstånd i stor utsträckning? Absolut, men kom då ihåg att man vände underläge till vinst mot så väl Manchester City som Tottenham.

Skadeläget inför matchen är bra för båda lagen – Chelsea saknar både Terry och Alonso men båda kan eventuellt vara tillgängliga för spel mot Spurs. Tottenham saknar just nu endast Erik Lamela och hans skada beräknas vara över i mitten av januari.

Vilken startelva kommer Pochettino använda? Vi tror på följande.

Lloris (C)

Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose

Wanyama

Dele, Dembele, Eriksen, Son

Kane

Walker och Rose kommer självklart, som alltid bidra offensivt på kanterna medan Wanyama får fortsatt förtroende som defensiv säkerhet på mittfältet. Dembele kommer utgå från samma position men kommer befinna sig betydligt mer framåt och centralt för att bidra på det offensiva mittfältet i uppbyggnadsfasen av spelet. Tillsammans med Dele, Eriksen och Son bör man kunna skapa en hel del och även nå Kane på topp.

I övrigt gällande startelvan så hoppas vi att N’koudou får komma in i andra halvlek och likaså Sissoko som visat en bra utveckling senaste tiden. Kul att kunna nyttja snabba wingers lite mer som kan utmana sina motståndare på kanterna.

Vad kan vi förvänta oss för match? Vi måste vara beredda på ett Chelsea med ett högt självförtroende. Till och med det när dom haft motgångar har dom lyckats hitta vägar och sätt till att komma undan och överkomma det för att säkra tre poäng. Spurs lär inte ha brist på självförtroende och framför allt inte hemma på White Hart Lane och vi vill tro att hemmaplan gör att Spurs tar kommandot av matchen – Man vill styra matchbilden direkt för att inte låta Chelsea spela sitt spel som skördat så många poäng under hösten och inledningen av vintern.

En annan faktor som styr matchbilden är hur väl den främre ”fyran” levererar framför mål – Dele Alli och Harry Kane levererade mot Watford två gånger om vardera men även Heung Min Son och Eriksen behöver kliva fram ytterligare nu för att kunna vinna matcher som denna.

Slutresultat? Spurs vinner knappt med 2-1, Chelsea kämpar tappert och är nära att fortsätta sin obesegrade svit men Tottenham har mer vind i seglen och är betydligt tryggare på White Hart Lane än gästerna. Dele Alli och Christian Eriksen står för målen medan Diego Costa gör målet för motståndarna.

Vad kan vi vänta oss mer av matchen?

• Gult kort för Diego Costa, Victor Wanyama, Eric Dier och Jan Vertonghen.
  • En straff för något av lagen minst.
  • Diego Costa och Jan Vertonghen står ansikte mot ansikte med noll avstånd och är oense om något minst två gånger.

Sist men inte minst – Vi hoppas ni samlas runt om i Sverige och ser matchen tillsammans med andra Spursfans!