Tottenham förlorade mot Manchester United med 1-0 på Wembley. En spelare som saknades helt i truppen var Serge Aurier. Det var dock inte skador eller liknande som stoppade honom från att deltaga.

I stället, kvällen innan match hade polisen besökt hans boende och gripit Tottenham-försvararen med anledning av misstankar kring att han ska ha misshandlat sin flickvän, realitystjärnan Hencha Voigt.

Aurier sägs sedan ha hållits kvar på polisstationen i flera timmar för att därefter släppas. Misstankar om att skapa kroppsskada nämns enligt flera brittiska medier.

Spurs har inte officiellt kommenterat händelsen – Enligt brittisk media har en talesperson för klubben bekräftat att en incident har skett med Aurier men inget mer hittills.

Vi väljer att inte spekulera i nuläget och inväntar ytterligare officiell information från Spurs samt brittiskt rättsväsende – Våld är aldrig acceptabelt och straffet för Aurier lär bli högt både juridiskt och även professionellt för hans spelarkarriär om det ligger sanning i detta, vilket vi inte vet nu.

Aurier har tidigare varit i blåsväder, senast 2016 när han den 26 september slog en fransk polis utanför en nattklubb i Paris under sin tid i Paris Saint-Germain. Han dömdes till två månaders fängelse och missade Parisklubbens bortamatch mot Arsenal i Champions League p.g.a. domen. Aurier överklagade och domen blev sedan till en större böter.

Sedan text skrevs har media rapporterat att Aurier släpptes några timmar efter gripandet fri från misstankar.