På årsmötet i november förra året hade vi i Sweden Spurs den stora äran att få besök av legendare Gary Mabbutt. Det var ett välbesökt årsmöte i Stockholm där Mabbutt berättade om sin bakgrund och olika anekdoter från sin karriär. Under mötet räcker Mabbut över en signerad tröja från FA cup finalen 1991 för oss i Sweden Spurs att förvalta. Styrelsen tog då beslut att vi skulle lotta ut tröjan bland de som blev medlemmar innan den 15 augusti i år.

Nu är datumet passerat, lottningen är utförd och vi i Sweden Spurs säger varmt grattis till vinnaren Åke Jansson!

Foto: Privat

 Vi ställde några korta frågor till vinnaren:

Ett stort grattis till vinsten Åke! Har du själv några minnen från FA Cup finalen 1991?

Absolut! Från tv-sändningen minns jag en magisk final där det mesta hände. Nottingham tog ledningen med ett snyggt frisparksmål, därefter fick vi ett mål bortdömt missade en straff. Sen kom till slut vändningen, 1-1 efter en djupledslöpning och 2-1 i förlängningen.

Minns också tydligt stunden då kapten Gary Mabbutt tog emot FA Cup-pokalen, vilket förstås känns extra bra idag. Om jag inte minns fel blev Spurs genom segern det första lag som vunnit FA cupen åtta gånger.

Hur, när och varför blev det Spurs för din del?

Som för många andra så var Tipsextras sändningar på lördagseftermiddagarna. Jag började följa just Tottenham när de värvade Osvaldo Ardiles och Ricardo Villa från Argentina 1978, och en match som jag minns särskilt var när Tottenham vann FA cup-finalen 1981 mot Manchester City med 3-2 och Ricky Villa gjorde två mål i matchen. Kärleken har bara växt sig starkare med åren!

Favoritspelare genom tiderna? Varför har du fastnat för den/dom?

Osvaldo Ardiles, var den bästa spelaren i England på sin tid.

Ricky Villa, mittfältare, slitvarg och måltjuv.

Glenn Hoddle, mittfältsdirigent och värdefull målgörare.

Harry Kane, bästa engelska spelaren samt målskytt.

Heung-min Son, stor förebild och målskytt.

Ditt bästa Spursminne?

Det finns många att välja på, men en sentida höjdpunkt var när Tottenham demolerade Manchester United med 6-1 på Old Trafford hösten 2020. Mourinho fick revansch, United blev totalt utspelade av Spurs och Son och Kane gjorde två mål var. Pandemin rasade och säsongen slutade i moll, men där och då kändes livet lättare än på mycket länge. 

Vad tror du om årets Premier League säsong? Hur går det för Tottenham?

Vi har ett spännande lag med många lovande ungdomar som behöver utvecklas och växa in i laget. Samtidigt spelar vi en ganska rolig fotboll och vågar gå för det. I år grejar Ange och grabbarna en CL-plats, och nästa år finns nog chansen att utmana i den absoluta toppen.

Varför tycker du att man ska vara medlem i Sweden Spurs? 

Det är Sveriges mest levande supporterklubb! Känslan är att man verkligen blir omhändertagen här, med bra info, erbjudanden och en fantastisk mötesplats för att träffa andra Tottenham-fantaster. Medlemspaketen är i toppklass (i år till och med en Spurströja!), men bäst av allt är ändå medlemsresorna med kul program och härligt umgänge. Alla som har möjlighet bör åka med någon gång!

Vi i Sweden Spurs önskar Åke grattis ännu en gång!

COYS!

Jenny Boström