En eftermiddag i ångestens tecken väntar – Manchester United på bortaplan. Spurs har vansinnigt svårt att vinna just på Old Trafford, siffrorna säger att på de senaste 34 matcherna har United vunnit 28. Inget kul facit, men jag vill hellre tänka på fantastiska matchen från 2020, när Spurs vände, vann och krossade United med 1-6! Låt oss hoppas på något liknande idag.

Manchester United är ett lag som blandar och ger, stor förlust mot Liverpool, bekväm seger mot Southampton, storseger i Carabao cup mot Barnsley för att sedan spela två mediokra matcher mot Crystal Palace och nu i veckan mot Twente. Så var står United egentligen? Det är Erik ten Hags tredje säsong i laget och det närs stora förväntningar på att nu måste laget lyfta. I somras värvades Matthijs de Ligt in för att trygga upp där bak, något som börjar ge utdelning. Det har ju varit Uniteds svagaste del tidigare år då de haft många skador och svårt att spela ihop en backlinje. Dock är Shaw skadad och kommer inte till spel, trolig ersättare är Dalot som fått byta kant då Mazraoui spelat bra på högerkanten. De Ligt och Martinez kommer med största sannolikhet säkra mittbackplatserna. Viktor Nilsson Lindelöf är fortfarande skadad utan något egentligt återkomstdatum.

På mittfältet har Christian Eriksen fått mycket speltid, något som gör att jag misstänker att han är en av dom som kommer få starta tillsammande med Ugarte. Framför dom kamperar ju Fernandes, som inte gjort några större intryck på planen hittills. Sedan är ju frågan hur Ten Hag väljer att komponera framåt. Det är ju Uniteds styrka deras offensiva spelare med Garnacho, Höjlund, Rashfoord, Amad, Zirkzee och Mainoo. Höjlund har än så länge inte fått mycket speltid, men misstänker att det kan vara ett kort i rockärmen att sätta in i dagens match för att hota Tottenhams högt hållna backlinje.

Trolig startelva Manchester United:

I Tottenham känns det dock desto muntrare! Två vassa segrar (Brentford och Qarabag FK), varav senaste mot Qarabag FK med endast 10 man på planen. Solanke har gjort två mål på två matcher och Johnson har nätat tre gånger på tre matcher, att äntligen få igång dessa herrars målproduktion känns ju väldigt lättande! Det är ju osäkert huruvida Son kommer till start eller inte, men jag tänker positivt och sätter in honom i en förväntad startelva.

Jag ser inte att Ange Postecoglou gör några förändringar i försvaret sedan matchen mot Brentford, här gäller det som sagt att kunna möta Uniteds snabba offensiv. Det kommer bli många snabba omställningar och det gäller att Van de Ven är redo för sprintloppen samt att Romero faktiskt tar hemåt jobbet.

På mitten kan ju Ange formera lite hur han känner att han vill ha matchbilden, Bentancur har gjort riktigt bra insatser och är riktigt duktig på att täcka upp som defensiv mittfältare, jag tycker Bissoumas form blir allt bättre och (förutom att han orsakade straffen) att han var en av de bättre på planen mot Qarabag. Vi har Dejan som bidrar med mer offensivt spel och passningar samt Sarr som även han är offensiv i sitt spel, men hans form har inte riktigt varit där hittills. Den som däremot är solklar är ju Maddison som visade på riktigt bra form senast mot Brentford där han var matchens lirare i mitt tycke och dukade upp för farliga chanser.

Framåt tänker jag att Solanke, Son och Johnson är solklara startalternativ, då Werner inte alls visat på något storspel och Ogdobert är skadad. Är det så att Son inte kommer till start misstänker ju jag att Ange Postecoglou kommer spela Kulusevski offensivt på högersidan och Johnson till vänster.

Trolig startelva Tottenham:

Det är minsann en riktig nagelbitare som väntar i eftermiddag då lagen båda har haft lite knackiga starter och ligger på samma poäng i Premier League. Vinnaren kommer känna stor lättnad och framtidshopp, men förlorarens tränare återigen kommer bli ifrågasatt och ett lag med stuvat självförtroende. Jag tror att Tottenham kommer föra spelet, som vanligt, och Manchester United kommer fokusera på försvar och sedan snabba spelomvändningar där kontringarna är deras styrka.

Hur kommer det gå? Jag tippar ju alltid med hjärtat, så jag tror på 3-1 vinst till Tottenham!

COYS!

Jenny Boström