Nu duggar matcherna tätt och redan på söndag är det dags för Brighton på bortaplan, innan det är dags för ett landslagsuppehåll.

Brighton sa i slutet på förra säsongen hej då till De Zerbi och hej till Fabian Hürzeler från St Pauli. Trots sin unga ålder (endast 31 år och yngsta managern någonsin i Premier League) lyckades Hürzeler med bedriften att lyfta St Pauli från botten av Zweite Bundesliga till Bundesliga på 18 månader. Inte dåligt! Han är dessutom fostrad i Bayern Münchens hierarki, så trots sin unga ålder har han hunnit bygga på sig en hel del rutin.

Hur har det gått då för Brighton? De fick sannerligen en flygande start med vinster mot både Everton och Manchester United (känns det igen??), men sedan har det inte riktigt flutit på även om det inte är dåligt att få lika med Arsenal, men med tanke på att Brighton spelade med en man mer på plan i en halvlek borde utdelningen varit bättre. Senaste matchen mötte Brighton Chelsea på bortaplan och förlorade med hela 4-2, så det kommer vara ett revanschsuget som står på plan på söndag.

Hur ser då truppen ut? Jag tror Brighton överraskade oss alla när de i slutet på transferfönstret med hela sjutton förändringar, några nyförvärv och några som gick vidare eller lånades ut. För oss svenskar är det ju väldigt kul att se att Yasin Ayari har fått mycket förtroende från Hürtzeler, låt oss hoppas att han får starta på söndag, även om det för det mesta blivit inhopp. Dunk är ju en jätte i försvaret där Tottenham brukar ha svårt att hitta lösningar för att runda honom, dock verkar det som att Jan-Paul van Hecke inte kommer komma till start pga ljumskskada och det är ju ett avbräck i mittlåset för Brighton. Även på ytterbacksplats är det tveksamt om Veltman kommer till start pga skada som försvagar Brightons försvar ytterligare. På mittfältet står Milner för stabilitet och trygghet, dock har han varit borta pga skada sedan matchen mot Arsenal, men väntas vara tillbaka på söndag. Hinshelwood (en egen produkt som endast är 19 år gammal) och Baleba är dom som fått mycket speltid och även gjort det bra.

Där Brighton verkligen kommer till sin rätt är i anfallet. Även här lider de av skador dock då João Felix och Adingra är osäkra på att komma till start. Men anfallet är fortfarande starkt med spelare som Mitoma och Welbeck, flankerade av Rutter. Mitoma är lite av en favorit hos mig, en kort spelare som kan vända och vrida ett försvar och alltid kommer till farliga avslut och situationer, detta är någon som Tottenham verkligen måste se upp med.

Trolig startelva Brighton:

Hur ser det då ut i Tottenham? Ange Pastecoglou meddelade tidigare idag att Udogie kommer vara redo för spel i söndagens match, men med Son är det osannolikt att han kommer till start. Även Richarlison är borta sedan tidigare. Så ett bra läge i truppen inför söndagens möte mot Brighton!

Jag tror att samtliga supportrar svävat som på moln i veckan, en grym match mot Manchester United i söndags och en förväntad vinst igår i Europa League gör att formen känns god inför helgen.

I backlinjen ser jag inte att Ange gör några justeringar, utan vi kommer köra vidare med samma uppställning som vi haft i Premier League hittills. På mittfältet är det alltid spännande att se vilka val Postecoglou gör. Bentancur har gjort det riktigt bra som defensiv mittfältare bakom Dejan och Maddison, men Bissouma har börjat visa gryende form och det är ett svårt val att göra. Jag tror dock att Ange går på att starta Bentancur då han vilades i gårdagens Europa League match. Framför Bentancur ser jag det som självklart att Dejan och Maddison startar, dessa har verkligen hittat formen och spelar bländande fotboll.

Då kommer vi till anfallet, där Son med största sannolikhet inte kommer till start. Både Brennan Johnson och Solanke är självklara val då deras målform just nu är magisk – men blir det Werner ute på vänsterkanten? Eller vågar Postecoglou spela Moore, som gjorde en fantastiskt bra match igår? Jag hoppas på det!

Förväntad startelva Tottenham:

Hur går då matchen? Brighton är ett lag som är riktigt svåra att möta och definitivt att möta borta på American Express stadium. Jag tycker Brighton spelar attraktiv och offensiv fotboll och brukar alltid vara kul att titta på. Det är ett lag som spelar liknande oss i Tottenham med hög press och hög backlinje. Brighton har dock många spelare borta pga skador just nu, även om några förväntas vara tillbaka på söndag, och detta ger ju Tottenham ett visst övertag. Så jag tror vinst till Tottenham med 2-0.

COYS!

Jenny Boström