Nu har så Spurs och Crystal Palace slutligen kommit överens om den ersättning Palace ska få för Wayne Routledge, och affären är nu så gott som klar.

Länge har ordet gått runt att Spurs skulle ha värvat 20-åriga Routledge från Crystal Palace. Eftersom Routledge´s kontrakt med Palace går ut den sista juni i år, så har han, sedan januari, varit fri att tala med andra klubbar. Wayne gjorde tidigt klart att han inte skulle förnya sitt kontrakt med Palace och Spurs var en av klubbarna som kastade sig in i jakten på hans signatur.

Enligt uppgifter skulle en överenskommelse mellan Routledge och Spurs ha varit klart sedan länge och det enda hindret har varit att Palace har rätt till en ersättning för Routledge, på grund av hans ringa ålder.
Vanligtvis brukar storleken av dessa ersättningar bestämmas av en tribunal, men både Spurs och Palace ville göra uppgörelsen utanför denna tribunal.
Det har dock verkat som om de båda klubbarnas värdering på Routledge inte stämt överens, men idag bekräftade THFC att de kommit överens med Crystal Palace om en ersättning och att Wayne Routledge således kommer att representera Tottenham Hotspurs Football Club från den 1:a juli.
Några detaljer om kontraktets längd eller storleken på ersättning till Palace är ännu inte kända, men en summa i närheten av £2 miljoner borde det nog vara som dimper ner på CPFC´s bankkonto i dagarna.

THSS hälsar Wayne välkommen till klubben.

Claes Persson