33-årige fransmannen Damien Comolli utsågs idag till ny sportchef för Tottenham Hotspur. Comolli tillträder sin nya tjänst från och med 12 september.

Jakten på en ny sportchef i Spurs är alltså nu till ända. Valet föll på Damien Comolli, senast teknisk direktör i franska Ligue1-klubben Saint Etienne. Comolli kommer att ansvara för Spurs fotbollsakademi, sjukvård, scouting och klubbsekretariat.

Damien Comolli har tidigare arbetat som scout i Europa åt Arsene Wenger hos våra bittra rivaler Arsenal under sju säsonger. Som yngling spelade Comolli ungdomsfotboll i AS Monaco. Redan 1992 lade han skorna på hyllan och satsade på en tränarutbildning. Under tre år jobbade han som coach och hjälpreda åt Arsene Wenger i furstedömet. Därefter styrde han kosan österut till Japan och för att träna Nagasaki U18.

Under 1997 föll Comolli för lockropen från sin läromästare Wenger och flyttade till London. Comolli avslutade sin tränarkarriär och påbörjade en ny bana som scout. Hans uppdrag i Arsenal bestod av att bevaka talanger i Europa. Comolli låg bakom värvningarna av bl.a. Kolo Touré, Gaël Clichy och Arturo Lupoli. Han hade även ett finger med i spelet i samband med köpen av Thierry Henry, Robert Pires och Robin Van Persie.

Förra sommaren gick flyttlasset över kanalen och till Saint Etienne. I den forna franska storklubben gavs Comolli posten som sportchef. Endast ett år senare lämnade han in sin avskedsansökan och nu påbörjar han en ny utmaning som sportchef i vårt kära Spurs.

THSS och spurs.se hälsar Damien Comolli hjärtligt välkommen till Tottenham Hotspur!